U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hepatica nobilisHepatica nobilis

Trilliums
Trilliums

Dahlia'sDahlia's

Veronicastrum virginicumVeronicastrum virginicum


De middencirkel met border
De middencirkel met border

Border in de zijtuinBorder in de zijtuin

Border in de achtertuinBorder in de achtertuin

In januari kan de tuin er schitterend uitzien.  Schoonheid alleen is niet belangrijk. Wij vinden dat de tuin met name in de winter bescherming moet bieden aan dieren. De inrichting van de tuin bepaalt in grote mate wat er te beleven is.  Natuurlijk is ook de omgeving van belang. In onze tuin zien we veel soorten vogels. In strenge winters veel meer dan in de winters van de laatste jaren. Daarnaast zien we vrijwel elke dag eekhoorns, behalve in de periode dat hier een boommarter actief was. De lust graag eekhoorns.

Paadje in achtertuin naar zitje.Paadje in achtertuin naar zitje.

Bloemen moet je soms zoeken, zoals het sneeuwklokje op bijgaande foto. Een andere plantensoort die vaak al in januari bloeit is Cyclamen coum. Deze lage soort groeit om de droogste plekken, bij ons onder een van de eiken. En de cyclaam heeft het er naar de zin. Er komen er steeds meer met bloemkleuren die varieren van cyclaam tot wit. Ook de tekening van de bladeren kan sterk verschillen.

Sneeuwklokje onder de sneeuwSneeuwklokje onder de sneeuw

Cyclamen coumCyclamen coum

Lonicera fragrantissima  is een winterbloeiende struikkamperfoelie met sterk geurende, kleine witte bloemen.

 

Hepatica nobilisHepatica nobilisHamamelis mollisHamamelis mollis